Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

15η επέτειο από την ανακομιδή των λειψάνων της Αγίας Ματρώνας (ΦΩΤΟ)site analysis

matrona4
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώθηκαν χθες, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 από την ανακομιδή των Ιερών λειψάνων της Αγίας Ματρώνας της αόμματης.
Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, στην Σταυροπηγιακή Μονή Ποκρόβσκι της Μόσχας, τέλεσε πανηγυρική θεία λειτουργία προς τιμής της 15ης επετείου.
Με τον Πατριάρχη Κύριλλο συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Σεργίεφ Ποσάντ κ. Θεόγνωστος και ο Επίσκοπος Σολτσενογκόρσκι κ. Σέργιος, καθώς και πλειάδα κληρικών της Ρωσικής Εκκλησίας.
Επίσης να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, ο Πατριάρχης Μόσχας τέλεσε και χειροτονία Πρεσβυτέρου.
"Σήμερα γιορτάζουμε την 15η επέτειο από την ανακομιδή των λειψάνων της Αγίας Ματρώνας, ένα γεγονός που έχει μεγάλη επίδραση στην θρησκευτική ζωής της Μόσχας και όλης της Ρωσίας", ανέφερε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Στη συνέχεια ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, έκανε εκτενή αναφορά στο βίο της Αγίας Ματρώνας.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ανέφερε ότι "όταν πριν 15 χρόνια, βρέθηκαν τα λείψανα της Αγίας Ματρώνας στο Νεκροταφείο του Ντανιλόφσκ, ίσως δεν είχαμε ακόμη επίγνωση των συνεπειών αυτής της μεγάλης πράξης. Όταν ήρθαν μετά τα λείψανα εδώ στο μοναστήρι, χιλιάδες καθημερινά την προσκυνούσαν για να λάβουν την ευλογία της".
Ο Πατριάρχης Κύριλλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διακονία της Ηγουμένης και της Αδελφότητας, υπογραμμίζοντας ότι βίωσαν πολλές δυσκολίες μέχρι να γίνει το μοναστήρι.
Τέλος ο κ. Κύριλλος τέλεσε αγιασμό στο νέο ξενώνα για τους προσκυνητές, ενώ ευλόγησε την τοποθέτησε θεμέλιου λίθου στο παρεκκλήσι των Αγίων Πέτρου και Φεβρωνίας.
Φώτο: Σ. Βλασώφ
matrona
matrona1

matrona6
matrona7
matrona8
matrona9
matrona10
matrona11
matrona12
matrona13
matrona14


matrona15
matrona16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου