Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Αληθινή χριστιανή ηρωίδα η γυναίκα της Τραπεζούντας Προτιμούν τον θάνατο από την ατίμωση!



site analysis

Έκκληση στον Πάπα να σώσει τους Έλληνες του Πόντου – Αληθινή χριστιανή ηρωίδα η γυναίκα της Τραπεζούντας
Προτιμούν τον θάνατο από την ατίμωση! Το Newpost φέρνει στο προσκήνιο συγκλονιστικές μαρτυρίες ρωμαιοκαθολικών για τη Γενοκτονία.

Υπάρχουν άπειρες πηγές που επιβεβαιώνουν, ότι στις αρχές του 20ου αιώνα οι Έλληνες του Πόντου υπέστησαν με οργανωμένο τρόπο, Γενοκτονία. Πρόκειται για στοιχεία που προκύπτουν από το Πατριαρχείο, τις μητροπόλεις, αλλά και όσους γλίτωσαν της ανθρωποσφαγής και των πορειών λευκού θανάτου. Υπάρχουν όμως και μαρτυρίες ξένων που αποδεικνύουν αυτό που η Τουρκία αρνείται να παραδεχτεί πεισματικά. Γιατί όπως είχε δηλώσει ο Τούρκος ακτιβιστής, Ταμέρ Τζιλιγκίρ, τον Μάρτιο του 2017 αποκλειστικά στο Newpost, «το τούρκικο κράτος είναι παράνομο, κτίστηκε πάνω στο αίμα των Ελλήνων».

Συνεχίζοντας τα αφιερώματα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, τo Newpost φέρνει στο προσκήνιο μαρτυρίες δύο εκπροσώπων της Καθολικής Εκκλησίας που είδαν με τα μάτια τους την ανθρώπινη τραγωδία που συντελέση, στο μέρος που ο ελληνισμός επιβίωνε για σχεδόν 3000 χρόνια!

Δεν έμεινε άνδρας πουθενά

«... βρίσκονται σε απόλυτο οργασμό και βλέπουν με μεγάλη εχθρότητα κάθε χριστιανό. Από τους Αρμένιους δεν έχει μείνει σχεδόν κανείς στην πόλη της Τραπεζούντας, ενώ από τους Έλληνες μόνο γυναίκες και παιδιά. Στη Σαμψούντα δεν υπήρχε πια κανένας άνδρας, εκτός από κάποιους ηλικιωμένους, ενώ στο εσωτερικό δεν έχει παραμείνει πια κανένα ελληνικό χωριό. Όλοι δολοφονήθηκαν και τα χωριά λεηλατήθηκαν», αναφέρει ο Λορέντζο ντα Μοντεμαρτσιάνο στις 8 Μαΐου 1922, ενώ έξι ημέρες αργότερα καταγράφει:

«Τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς. Ο φανατισμός βρίσκεται πια εκτός κάθε ελέγχου και εκφράζεται με όλες τις δυνάμεις. Στην Ινέμπολη, στη Σαμψούντα, στην Κερασούντα, δεν υπάρχουν πια Έλληνες,εκτός από τους γέρους, τις γυναίκες και τα παιδιά. Στην Τραπεζούντα οι διωγμοί προχωρούν πιο αργά, αλλά κάθε εβδομάδα στέλνουν εξορία ομάδες αντρών προς το εσωτερικό μέσω του Ερζερούμ, όπου το μεγαλύτερο μέρος πεθαίνει από την πείνα και από τις αρρώστιες».

Κάλεσμα στον Πάπα να μεσολαβήσει στον Κεμάλ

Στην ίδια ημερομηνία σημειώνει την επιρροή που μπορεί να έχει ο καθολοκισμός έναντι των ορθοδόξων σε περίπτωση που μεσολάβησης για τη σωτηρία των χριστιανικών πληθυσμών. «Έκκληση για παρέμβαση του Πάπα Βενέδικτου ΙΕ' και τη μεσολάβησή του στον Κεμάλ, προκειμένου να διασωθεί ό,τι απέμεινε από τον ελληνικό πληθυσμό. Αν καταφέρει η Καθολική Εκκλησία να προστατεύσει συνολικά τους χριστιανούς θα αυξηθεί πολύ το γόητρό της...», διαπιστώνει ο δυτικός λευίτης, ο οποίος προσδοκούσε την απορρόφηση ορθοδόξων από τον ρωμαιοκαθολικισμό, κάτι που δεν είχε επιτευχθεί ούτε 483 χρόνια πριν, στη Σύνοδο της Φερράς-Φλωρεντίας (1438-1439), στην οποία ψηφίστηκε η Ένωση των δυο εκκλησιών αλλά, εξαιτίας σφοδρών αντιδράσεων στη Κωνσταντινούπολη, δεν έγινε πράξη ποτέ.

«Η Ελληνίδα γυναίκα της Τραπεζούντας, μια αληθινή χριστιανή ηρωίδα»

Σε αντίθεση με τον Μοντεμαρτσιάνο που ανακαλύπτει κέρδος για την Καθολική Εκκλησία μέσω της διάσωσης των χριστιανικών πληθυσμών, ο Κύριλλος του Ερζερούμ, αποθεώνει την ηθική των ορθόδοξων και δη των Τραπεζούντιων γυναικών!

«Πρέπει να ομολογήσουμε, ότι η ηθική διατηρήθηκε απαραβίαστη στον ορθόδοξο πληθυσμό της περιοχής... διωκόμενη, πεινασμένη, γυμνή, μακριά από τον άνδρα της, η Ελληνίδα γυναίκα της Τραπεζούντας, μια αληθινή χριστιανή ηρωίδα, αντάξια των ενδόξων προγόνων μαρτύρων, ήξερε πως να διατηρήσει, με κόστος αγώνων ανδροπρεπών και χριστιανικών, την τιμή του φύλου της, της οικογένειάς της και της πίστης των προγόνων της. Αυτές οι αρετές βρίσκονται δύσκολα ακόμη και στα καθολικά κέντρα και παρουσιάζονται για να τα θαυμάζουν οι πιστοί. Εγώ τις θαυμάζω και όσοι είμαστε εδώ δοξάζουμε τον Θεό γι'αυτήν την ηρωική αλήθεια, που υπάρχει ακόμη και σε αυτούς που δεν είναι καθολικοί», αποτυπώνει με θαυμασμό ο Κύριλλος και αποκαλύπτει στη σχετική επιστολή του με τρόμο ό,τι συμβαίνει, καθότι συνειδητοποιεί πως η ζωή του διατρέχει κίνδυνο.

Προτιμούν τον θάνατο από την ατίμωση

«Όλη αυτή η ευσέβεια είναι καταδικασμένη σε καταστροφή λόγω των συστηματικών εκτοπίσεων που οργανώνει η κυβέρνηση του Κεμάλ σε εκείνες τις περιοχές. Οι ληστές και οι στρατιώτες με χιλιάδες παρενοχλήσεις, βρισιές και απαγωγές καθιστούν αδύνατη τη ζωή για τον χριστιανικό πληθυσμό. Μέχρι τώρα έχουν φύγει περίπου 5000 άτομα και εξακολουθούν να υπάρχουν τρεις φορές περισσότεροι, όπου ακόμη και χωρίς όλα τα απαραίτητα για την επιβίωση, καταδικάζονται σε μια αβέβαιη ζωή στις περιοχές που μεταναστεύουν. Παρ' όλα αυτά προκειμένου να διατηρήσουν την πίστη τους και να διατηρήσουν την τιμή τους, που έχει εκτεθεί επικίνδυνα, προτιμούν τον θάνατο... Σας παρακαλώ μην αναφερθείτε στην επιστολή μου, οι Τούρκοι θα με εξαφανίσουν πιστεύοντας, ότι ενισχύω την ελληνική υπόθεση», αναφέρει στην επιστολή του, στην οποία μεταξύ άλλων πληροφοριών μεταφέρει μαρτυρία για άλλη μία μαζική δολοφονία με θύτη τον Τοπάλ Οσμάν. Ο δήμιος του ελληνισμού που ορίστηκε από τον Κεμάλ, δήμαρχος Κερασούντος, ζήτησε από τις αρχές της Ινέμπολης πενήντα άνδρες, χριστιανούς. Από αυτούς τους μισούς τους έριξε στο καμίνι του λέβητα του ατμόπλοιου και τους άλλους μισούς στη θάλασσα.



Πλήρη αναφορών τα αρχεία της καθολικής εκκλησίας

Για την τεκμηρίωση της Γενοκτονίας των Ποντίων πολύ σημαντική είναι η έρευνα του Θεοδόση Κυριακίδη, ο οποίος έφερε στο φως τις παραπάνω αφηγήσεις. Ο ιστορικός και θεολόγος μελέτησε αρχεία του Βατικανού με μαρτυρίες των καθολικών ιεραποστόλων που ζούσαν στη Μικρά Ασία. Στο βιβλίο με τίτλο «Συμβολή στην Έρευνα της Γενοκτονίας του Ελληνορθόδοξου Πληθυσμού και της Αντιχριστιανικής Πολιτικής στον Πόντο», αποκαλύπτονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αυτού του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.


Οι μαρτυρίες αυτές είναι βαρυσήμαντες καθότι προέρχονται από μη Έλληνες και ως εκ τούτου καταλύονται ισχυρισμοί περί προπαγάνδας! «Τα αρχεία της καθολικής εκκλησίας είναι πλήρη αναφορών για την καταστροφή των χριστιανικών κοινοτήτων της πάλαι ποτέ κραταιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Από τα πιο κεντρικά και επίσημα αρχεία του Βατικανού, όπως το Archivio Segreto Vaticano ή το Affari Ecclesiastici Straordinari, το Stati Ecclesiastici, αυτό της Segreteria di Stato, το αρχείο της Προπαγάνδας (Propaganda Fide), μέχρι και αυτά των διαφόρων ταγμάτων που έδρασαν στις περιοχές της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως των Ιησουιτών και των Καπουτσίνων, έχουν σημαντικές αναφορές για τις σφαγές, τους εκτοπισμούς, τις κλοπές και τις καταστροφές των μνημείων που υπέστησαν οι χριστιανοί από τους νεότουρκους και τους Κεμαλικούς», αναφέρει στο Newpost ο Θεοδόσης Κυριακίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου