Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Οι καλόγριες που προστατεύουν κακοποιημένα παιδιά στη Ραφήνα (εικόνες)site analysis

Ενα παιδικό χωριό που υποδέχεται με αγάπη τα παιδιά θύματα κακοποίησης και όχι μόνο λειτουργεί για περισσότερα από σαράντα χρόνια στο Λύρειο, μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης.
Εκεί, στην κορυφή του βουνού τέσσερις καλόγριες, οι αδελφές Μαρία, Δωροθέα, Παρθενία και Καλλινίκη, λειτουργούν το παιδικό χωριό ως καταφύγιο κακοποιημένων ή ανεπιθύμητων παιδιών που όλα τις αποκαλούν «μητέρες».
Οπως αναφέρει η «Espresso» οι καλόγριες παλεύουν εδώ και σαράντα χρόνια να βοηθήσουν τα παιδιά που έρχονται στο καταφύγιο, ενώ αυτή τη στιγμή φροντίζουν 76 παιδιά ηλικίας από μερικών ημερών μέχρι και 18 ετών.
«Ημασταν δώδεκα νεαρές κοπέλες ηλικίας είκοσι ετών, που φοιτούσαμε στο ίδιο σχολείο στον Πειραιά. Πηγαίναμε παντού μαζί και φυσικά στο κατηχητικό. Η φιλία μας μεγάλη και τα όνειρά μας κοινά. Θέλαμε να αφιερώσουμε τη ζωή μας στο Θεό, αλλά εκείνη την εποχή πού να τολμήσεις να πεις κάτι τέτοιο στους γονείς σου, που, εκτός των άλλων, είχαν καταγωγή και από τη Μάνη. Εμείς όμως ήμασταν αποφασισμένες» εξηγεί στην «Espresso» η αδελφή Δωροθέα περιγράφοντας το πως αποφάσισαν να αφιερώσουν τις ζωές τους στο Θεό, αλλά και στην προστασία των αθώων παιδικών ψυχών.


http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου