Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Δραματική έκκληση για βοήθεια οικογένειας

Δραματική έκκληση για βοήθεια οικογένειας

 


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί

Λέγομαι π. Δημήτριος Αθανασίου και είμαι από την Άρτα. Σας στέλνω την επιστολή αυτή προκειμένου να σας εκθέσω ένα σοβαρό ανθρώπινο δράμα που βιώνει μία φτωχή οικογένεια. Η οικογένεια αυτή ζει σε χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου  του νομού Ιωαννίνων και τα προβλήματά της μας τα γνωστοποίησαν συγγενείς  μας που ζουν σε κοντινή περιοχή.

Επισκεφτήκαμε με την πρεσβυτέρα  την οικογένεια δύο φορές στο χωριό που μένει προκειμένου να διαπιστώσουμε και να αξιολογήσουμε το μέγεθος των προβλημάτων. Πραγματικά συγκλονιστήκαμε. Πριν προχωρήσω στην παρουσίαση των προβλημάτων της οικογένειας θεωρώ απαραίτητο να διευκρινίσω τα εξής.

Ο ρόλος του γράφοντος είναι καθαρά συντονιστικός στην προσπάθεια που γίνεται, μετά από παράκληση της ίδιας της οικογένειας. Αρχικά  απευθυνθήκαμε σε τοπικούς παράγοντες για το θέμα, αλλά αυτό που συναντήσαμε ήταν ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. Οπότε αναγκαζόμαστε (πάλι με τη συγκατάθεση της οικογένειας) να προβούμε στην ενέργεια ταχυδρομικού εράνου προκειμένου να λύσουμε τα βασικότερα προβλήματα επιβίωσης των μελών αυτής της οικογένειας.

Ένα σύντομο ιστορικό

Η μοναχική οικογένεια αποτελείται από την κυρία Σωτηρία 69 ετών, χήρα από τον περασμένο Σεπτέμβριο 2022  και την κόρη της Δήμητρα άνεργη 37 ετών. Μένουν από το 2017 σε χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου  από όπου καταγόταν ο σύζυγος   της Σωτηρίας  και  πατέρας της Δήμητρας Κων/νος (απεβίωσε στις 14 Σεπτεμβρίου 2022).  

Ο μακαριστός Κωνσταντίνος  ήταν  συνταξιούχος του ΙΚΑ και τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, μέχρι τη σύνταξη, τα έζησε στην περιοχή της Κορίνθου, όπου εργαζόταν ως οικοδόμος. Με πολλή δυσκολία κατόρθωσε η οικογένεια να αγοράσει ένα μικρό οικόπεδο σε οικισμό του  χωριού Ταρσινά στην Κόρινθο, όπου  έκτισαν ένα μικρό σπίτι περίπου 65 τετραγωνικών μέτρων. Όμως  μετά τη συνταξιοδότηση του

 Κων/νου επιδεινώθηκε το πρόβλημα  υγείας  που είχε με την καρδιά του και συγχρόνως του παρουσιάστηκε και καρκίνος. Προκειμένου να νοσηλεύεται αυτός  σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων αναγκάστηκε η οικογένεια, εδώ και επτά χρόνια, να μετακομίσει σε ένα φτωχόσπιτο στο χωριό καταγωγής του στο Ανατολικό Ζαγόρι, όπου είναι το  πατρικό σπίτι του Κωνσταντίνου στο οποίο η οικογένεια έμεινε προσωρινά ως φιλοξενούμενη.

Τα προβλήματα υγείας του μακαριστού Κωνσταντίνου   με τις διαρκείς νοσηλείες και η οικονομική στενότητα της οικογένειας δεν επέτρεπαν σε κανένα μέλος της να επισκέπτεται το σπίτι τους στην Κόρινθο. Έτσι το μικρό σπίτι, επειδή ήταν κοντά σε οικισμό τσιγγάνων, στοχοποιήθηκε απ΄ αυτούς και το έκαναν κυριολεκτικά « φύλλο και φτερό». Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του χωριού  ο οποίος  μας επαλήθευσε αυτά που μας είπε η οικογένεια. Ότι δηλαδή οι τσιγγάνοι αφαίρεσαν πόρτες, παράθυρα, πλακάκια ακόμα και τη στέγη και δημιούργησαν προβλήματα στην ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού. Επίσης μπορέσαμε και έχουμε στη διάθεσή μας φωτογραφίες από αυτό το κατεστραμμένο σπίτι.(δημοσιεύονται στην συνέχεια)

Εν τω μεταξύ μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου γνωστοποιήθηκε  στη σύζυγό του Σωτηρία και την κόρη της Δήμητρα, ότι το πατρικό σπίτι που μένουν ανήκει πλέον σε άλλο συγγενικό πρόσωπο και θα πρέπει οι δύο γυναίκες το συντομότερο να φύγουν.

Τα οικονομικά όμως της οικογένειας είναι άθλια. Η σύνταξη χηρείας της Σωτηρίας . (περίπου 300 ευρώ) θα αργήσει να βγει και υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης των δύο αυτών γυναικών. Οι στενοί  συγγενείς τους στην πλειονότητα   αδιαφορούν πλήρως για την κατάσταση αυτή, οπότε αναλάβαμε εμείς τα έξοδα διαβίωσης των γυναικών και αντιμετώπισης των άμεσων  προβλημάτων υγείας της Σωτηρίας και έτσι  γλύτωσε την οριστική τύφλωση.

Απ΄ ό,τι μας είπαν οι γυναίκες αυτές, επιθυμούν να επιστρέψουν στο μοναδικό πλέον περιουσιακό τους στοιχείο, που είναι το ευρισκόμενο σε άθλια κατάσταση σπίτι τους στο χωριό της Κορίνθου, όπου εκεί η Δήμητρα  μπορεί να βρει και δουλειά, όπως παλιότερα. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει το σπίτι εκεί να γίνει κατοικήσιμο. Εξ άλλου η σύνταξη των 300 ευρώ (όταν θα βγει)  δεν τους δίνει τη δυνατότητα ούτε να νοικιάσουν σπίτι, ούτε να ασχοληθούν με την επισκευή του κατεστραμμένου  σπιτιού τους. Μέχρι και σήμερα τα βασικά είδη της επιβίωσης των δυο αυτών γυναικών γίνονται με δωρεές ανθρώπων, στους οποίους γνωστοποιήσαμε το πρόβλημα. Περιττό να σας αναφέρω ότι τις δύσκολες μέρες του χειμώνα δεν είχαν ούτε στοιχειώδη θέρμανση. Αν δεν βρισκόταν κάποιοι εθελοντές από την γύρω περιοχή να τους αγοράσουν ξύλα για την ξυλόσομπα που έχουν, σήμερα θα είχαμε άλλα δράματα.

Τα βασικά είδη που απαιτούνται για την επισκευή του σπιτιού

Προκειμένου να γίνει κατοικήσιμο το σπίτι της οικογένειας στην Κόρινθο απαιτούνται σε πρώτη φάση.

-Πόρτες (εξώπορτες-εσωτερικές πόρτες δωματίων) - Παράθυρα

-Εγκατάσταση νέου ηλεκτρολογικού εξοπλισμού

-Βασικά είδη μπάνιου

-Συντήρηση του δικτύου ύδρευσης

-Ηλεκτρικά κουζίνας κ.λ.π

-Αποκατάσταση στέγης και εσωτερικών τοίχων που τα έχουν γκρεμίσει

-Βάψιμο των εσωτερικών χώρων

Ένας πρόχειρος υπολογισμός για τα παραπάνω είναι περίπου 20.000 ευρώ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ

Επειδή ο γράφων είναι μόνο συντονιστής της όλης προσπάθειας, όσοι θέλουν να βοηθήσουν στον έρανο αυτό με οποιοδήποτε ποσό, να καταθέτουν την δωρεά τους στον παρακάτω λογαριασμό, όπου δικαιούχος είναι η κόρη της οικογένειας Δήμητρα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 41700259769

ΙΒΑΝ:  GR 02 0110 4170 0000 41700259769

BICETHNGRAA

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ :  ΜΠΑΣ...  ΔΗΜΗΤΡΑ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Για τον ίδιο σκοπό διεξάγεται  ηλεκτρονικός έρανο στην διεύθυνση

https://gogetfunding.com/%ce%ad%ce%ba%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b2%ce%bf%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%b3%ce%b7%cf%82-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b3%ce%ad%ce%bd%ce%b5/

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΡΑΝΟ

1.Πατήστε με τον κενσορα πάνω στην διεύθυνση που σας γράφουμε παραπάνω,

2.Στην σελίδα που ανοίγει πάνω δεξιά πατήστε στο DONATE NOW,

3.Στην νέα σελίδα που ανοίγει στο κουτάκι κάτω από την ένδειξη Enter Your Donation γράψτε το ποσό της δωρεάς σε ευρώ.(στην ένδειξη Leave a Comment αν θέλετε γράφετε σχόλιο για την δωρεά). Στις επιλογές που έχει από κάτω, μπορείτε να αποκρύψετε τα στοιχεία (ποσό δωρεάς ή/και ονοματεπώνυμο) από όλους εκτός του διοργανωτή, έτσι ώστε να μην φαίνονται δημόσια,

4.Πατήστε την ένδειξη CONTINUE και προχωρείστε στην επόμενη σελίδα,

5.Στην ένδειξη Choose your payment method κάντε επιλογή πληρωμής (κάρτα-τραπεζική μεταφορά),

6.Σε περίπτωση που επιλέξετε κάρτα, επιλέξτε τύπο κάρτας-αριθμός κάρτας-ημερομηνία λήξης και κωδικό CVV (είναι τα τρία ψηφία στο πίσω μέρος της κάρτας),

7.Πατήστε το Pay και στην συνέχεια κατεβάστε ή/και εκτυπώστε αν θέλετε τα στοιχεία της δωρεάς (ηλεκτρονική απόδειξη).

Οι πληρωμές πραγματοποιούνται σε ένα εξαιρετικά ασφαλές περιβάλλον. Χρησιμοποιούμε κορυφαία τεχνολογία του κλάδου (όπως το SSL) για να διατηρούμε τις πληροφορίες σας ασφαλείς και κρυπτογραφημένες.

—————————————————————-

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΩΡΗΤΕΣ

Επειδή η πρόσβαση της οικογένειας σε κατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της περιοχής είναι πολύ δύσκολη (δεν εξυπηρετεί η συγκοινωνία και δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο) γι΄ αυτό σας παρακαλώ να μας ενημερώνετε για την κατάθεση οποιουδήποτε ποσού, προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα του εράνου, για να αξιολογήσουμε τις προσφορές των κατασκευαστικών εταιριών στις οποίες απευθυνθήκαμε.

Η ενημέρωση μπορεί να γίνει με e-mail στο dosambr@gmail.com

ή με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6945343532.


Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Καλή Μεγάλη Σαρακοστή


πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου