Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Ανοικτή επιστολή από γυναίκες στη βόρεια Συρία προς γυναίκες σε όλο τον κόσμο...!



site analysis

Οι γυναίκες του Συμβουλίου της Βόρειας και της Ανατολικής Συρίας γράφουν ανοικτή επιστολή σε όλες τις γυναίκες του κόσμου κατά της τουρκικής επίθεσης στην περιοχή τους. Ενώ η επίθεση στα βορειοανατολικά του Η Συρία έφθασε την τέταρτη ημέρα, το Συμβούλιο των γυναικών της βόρειας και ανατολικής Συρίας έγραψε μια επιστολή προς όλες τις γυναίκες του κόσμου.
Οι γυναίκες από τη βορειοανατολική Συρία ζήτησαν από όλες τις γυναίκες να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία κατά της Επιθετικής Ημέρας στη Βόρεια Συρία.
Η επιστολή με τίτλο "Για όλες τις γυναίκες και τους λαούς του κόσμου που αγαπούν την ελευθερία" λέει:
«Ως γυναίκες διαφόρων πολιτισμών και θρησκειών των αρχαίων εδαφών της Μεσοποταμίας, σας στέλνουμε τις θερμότερες απόψεις. Σας ζητάμε να συμμετάσχετε στην Παγκόσμια Ημέρα Πρωτοβουλίας στις 12 Οκτωβρίου για να σταματήσετε τον πόλεμο εισβολής στην Τουρκία στα βορειοανατολικά της Συρίας και να ανατρέψετε το φασισμό και την πατριαρχία σε όλο τον κόσμο!
Σας γράφουμε στη μέση του πολέμου.
Σας γράφουμε εν μέσω του πολέμου στη βορειοανατολική Συρία που αναγκάστηκε από το τουρκικό κράτος στην πατρίδα μας. Αντιμετωπίζουμε για τρεις ημέρες με το βομβαρδισμό των μαχητικών αεροσκαφών και των τουρκικών δεξαμενών.
Έχουμε δει πως οι μητέρες στις γειτονιές τους στοχεύουν σε βομβαρδισμούς όταν φεύγουν από το σπίτι για να πάρουν ψωμί για τις οικογένειές τους. Είδαμε πώς η έκρηξη μιας χειροβομβίδας του ΝΑΤΟ έστρεψε το επτάχρονο πόδι της Sara σε τεμάχια και σκότωσε τον αδερφό της Μοχάμεντ με δώδεκα.
Βλέπουμε πώς βομβαρδίζονται οι χριστιανικές γειτονιές και οι εκκλησίες και πώς οι χριστιανοί μας αδελφοί, οι πρόγονοί τους των οποίων είχαν επιβιώσει από τη γενοκτονία του 1915, σκοτώνονται τώρα από τον στρατό της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας του Ερντογάν.
Πριν από δύο χρόνια, είδαμε στο τουρκικό κράτος ότι χτίστηκε ένας τοίχος συνοριακού μήκους 620 χιλιομέτρων, μέσω των ταμείων της ΕΕ και των Ηνωμένων Εθνών, για να ενισχύσει τη διαίρεση της χώρας μας και να αποτρέψει την είσοδο πολλών προσφύγων στην Ευρώπη.
Τώρα παρακολουθούμε την απομάκρυνση τμημάτων του τείχους από δεξαμενές, στρατιώτες τουρκικού κράτους και τζιχάντς να εισβάλουν στις πόλεις και τα χωριά μας.
Είμαστε μάρτυρες στρατιωτικών επιθέσεων.
Βλέπουμε ως γειτονιές, χωριά, σχολεία, νοσοκομεία, πολιτιστική κληρονομιά των Κούρδων, των Γιαζιδών, των Αράβων, των Συρίων, των Αρμενίων, των Τσετσένων, των Κυκασιανών και των Τουρκομάνων και άλλων πολιτισμών που ζουν εδώ στην κοινότητα. στοχεύει σε αεροπορικές επιθέσεις και πυροβολικό πυροβολικού.
Βλέπουμε πως χιλιάδες οικογένειες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν καταφύγιο χωρίς να έχουν ασφαλές μέρος για να πάνε.
Εκτός αυτού, παρακολουθούμε νέες επιθέσεις από τις μοίρες των δολοφόνων του ISIS σε πόλεις όπως η Raqqa, η οποία απελευθερώθηκε από την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους πριν από δύο χρόνια με έναν κοινό αγώνα του λαού μας.
Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες κοινών επιθέσεων του τουρκικού στρατού και των τζιχάντικων μισθοφόρων τους εναντίον των Serkkani, Girêsipi και Kobane. Αυτά είναι μερικά από τα περιστατικά που αντιμετωπίσαμε από τότε που ο Erdoğan κήρυξε πόλεμο στις 9 Οκτωβρίου 2019.
Ενώ βρισκόμαστε μάρτυρες του πρώτου βήματος της εφαρμογής της γενοκτονίας εθνοκάθαρσης στην Τουρκία, παρακολουθούμε επίσης την ηρωική αντίσταση των γυναικών, των ανδρών και των νέων που φωνάζουν και υπερασπίζονται τη γη και την αξιοπρέπειά τους. Για τρεις ημέρες οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, μαζί με το YPG και το JPY, αγωνίστηκαν με επιτυχία στις πρώτες γραμμές για να αποτρέψουν την εισβολή στην Τουρκία και τις σφαγές.
Γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών αποτελούν μέρος όλων των τομέων αυτής της αντίστασης για την υπεράσπιση της ανθρωπότητας, τις εξαγορές και τις αξίες της γυναικείας επανάστασης στη Ροβάβα.
Ως γυναίκες είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μέχρι να επιτύχουμε τη νίκη της ειρήνης, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Για να επιτύχουμε το στόχο μας βασιζόμαστε στη διεθνή αλληλεγγύη και στον κοινό αγώνα όλων των γυναικών και των ανθρώπων που αγαπούν την ελευθερία ».
Τα αιτήματα των γυναικών
* Τέλος της εισβολής και κατοχής της Τουρκίας στη βόρεια Συρία
* Δημιουργία ζώνης απαγόρευσης εισόδου για την προστασία της ζωής του πληθυσμού στη βόρεια και ανατολική Συρία
* Πρόληψη περαιτέρω εγκλημάτων πολέμου και εθνοκάθαρσης από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις
* Να εγγυηθείτε την καταδίκη όλων των εγκληματιών πολέμου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου
* Σταματήστε την πώληση όπλων στην Τουρκία
* Να εφαρμόσουν οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας
* Υιοθέτηση άμεσων μέτρων για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στη Συρία με τη συμμετοχή και εκπροσώπηση όλων των διαφόρων εθνικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών κοινοτήτων στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου