Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Asia Bibi.Καταδικασμένη σε θάνατο για τον Χριστό στο Πακιστάν



site analysis


Από Dimitri Lalushi-facebook
Εσείς έχετε ακούσει για την Asia Bibi; Σίγουρα, οι περισσότεροι από εσάς δεν έχουν ακούσει τίποτα. Όπως δεν είχα ακούσει και εγώ μέχρι πολύ πρόσφατα. Πως να ακούσουμε με όλα αυτά τα τόσο ‘‘έγκυρα’’ μέσα που άρχουν στον κόσμο της ενημέρωσης; Χρειάζεται κανείς να ψάχνει σε ‘σαμιζντάτ’ ειδήσεις για να μαθαίνει πλέον.
Η Bibi είναι μια χριστιανή του Πακιστάν. Ηλικίας 47 χρονών, μητέρα πέντε παιδιών. Από το 2009 βρίσκεται στην φυλακή. Καταδικάστηκε με την κατηγορία εξύβρισης του Μωάμεθ (του προφήτη του Ισλάμ).
Όλα ξεκίνησαν μια μέρα στον αγρό, όπου εργαζόταν η Bibi: της ζήτησαν να φέρει νερό από την βρύση στις άλλες εργαζόμενες (που ήταν μουσουλμάνες)… ήπιε και αυτή από ένα σκεύος που βρισκόταν στην βρύση, θεωρήθηκε πως το ‘μόλυνε’ (ως ‘‘άπιστη’’ που ήταν) και πάνω στον διαπληκτισμό που ακολούθησε είπε στις άλλες ‘ναι εγώ πιστεύω στον Χριστό που σταυρώθηκε για την ανθρωπότητα… ο Μωάμεθ τι έκανε γι’αυτήν;’. Έτσι ξεκίνησε η βαρύτατα οδυνηρή περιπέτεια της. Πήγαν να την λιντσάρουν, μετά δυσκολίας σώθηκε. Και κατέληξε φυλακή.
Το 2010 καταδικάστηκε σε εκτέλεση δι’απαγχωνισμού αλλά η ποινή δεν εκτελέστηκε λόγω της αντίδρασης που προκλήθηκε στο εξωτερικό της χώρας (επενέβη και ο τότε πάπας Βενέδικτος). Μάλιστα, έχουν δολοφονηθεί δύο υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του Πακιστάν επειδή τάχθηκαν υπέρ της αμνήστευσής της.
Η Bibi βρίσκεται μέχρι σήμερα στην φυλακή, σε απομόνωση και η τροφή της παρέχεται υπό ειδική επίβλεψη, λόγω φόβου απόπειρας δηλητηρίασής της (απόπειρα που έχει συμβεί στο παρελθόν). Της έχει γίνει, βέβαια, και πρόταση για να ασπαστεί το Ισλάμ αλλά έχει αρνηθεί.
Παρ’ότι αρκετές χώρες έχουν προθυμοποιηθεί να της παράσχουν άσυλο, οι αρχές του Πακιστάν φοβούνται να την απελευθερώσουν επειδή κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε ξέσπασμα εκτεταμένης βίας εκ μέρους του όχλου και σε δολοφονίες των όσων θα’χουν αποφασίσει την απελευθέρωσή της. Πρόκειται για μια φρικτή ομηρία! Αλλά και για ένα ξεκάθαρο σύγχρονο παράδειγμα χριστιανικής ομολογίας!
Στην φωτό η Bibi με δύο από τα παιδάκια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου